98-річна Лідія Степанівна Ломіковська змогла врятуватися з окупованого Очеретиного під час нападу російських військ.

Жінка, під обстрілами та навіть під кулями, подолала понад 10 кілометрів, щоб потрапити на вільну територію України. Після двох падінь вона потрапила під опіку поліцейського підрозділу “Білі янголи” та військових, які доставили її до безпечного місця.

Її історію порятунку розповіло видання The New York Times.

У квітні цього року біля руїн її домівки російський солдат вбив собаку родини, а також намагався залякати й остаточно захопити їхню власність.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Бабуся вирішила не терпіти цього та вирушила у пішу подорож до вільної української землі. Вона витратила декілька годин під вогневими обстрілами та спотикаючись об тіла загиблих воїнів.

Попри свої 98 років, вона продовжує жити на передовій, в домі біля Часового Яру на Донеччині, де бореться за своє право на життя та свободу. Але, якщо росіянам вдасться захопити цю територію, Лідії, можливо, знову доведеться тікати.