В Україні подовжили час відключень електрики на 1 червня через нічну атаку на енергосистему. У пресслужбі НЕК “Укренерго” повідомили, що обмеження електропостачання діятимуть на одну годину довше, ніж планувалося, і триватимуть від 18:00 до 24:00.

Раніше планувалося, що графіки обмежень застосовуватимуться з 18:00 до 23:00 у всіх регіонах. Однак внаслідок нічного обстрілу енергооб’єктів обсяги обмежень були змінені. У Міністерстві енергетики попередили, що графіки відключень можуть коригуватися залежно від ситуації.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Масована атака Росії 1 червня призвела до пошкоджень обладнання на енергооб’єктах у п’яти областях: Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській та Івано-Франківській. Російські військові вдарили по теплоелектростанціях компанії ДТЕК та гідроелектростанціях “Укргідроенерго”, а також по інфраструктурі поруч зі станціями.

Внаслідок цих атак зміни графіків відключень стали необхідними для стабілізації енергосистеми країни та забезпечення електропостачання споживачам у найбільш критичні години.