Київ прагне скасувати заборону на використання американської зброї для ударів по території Росії. Протягом понад двох років США не дозволяли Україні використовувати зброю, надану їм, для атак цілей на російській території.

Однак цього тижня президент Володимир Зеленський, за допомогою коаліції законодавців та високопосадовців у Вашингтоні та Києві, який використав ситуацію на Харківщині, таки зумів домогтися часткового зняття обмежень з боку Джо Байдена.

Як повідомляє Politico, українська влада розчарована тим, що значні обмеження все ще зберігаються, навіть після часткового зняття заборони.

Два джерела, близькі до адміністрації ОП України, повідомили журналістам, що в Києві панує певне розчарування “географічними обмеженнями” на використання Україною американської зброї. Вони зазначили, що інші країни, на відміну від США, не обмежували використання своєї зброї прикордонною територією Росії.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За даними Politico, президент Володимир Зеленський планує зустрітися з міністром оборони США Ллойдом Остіном на полях безпекового саміту у Сінгапурі 1 червня. Головною темою цієї зустрічі стане скасування решти обмежень на використання американської зброї по території Росії.

Очікується, що Зеленський намагатиметься переконати Остіна в тому, що Україні необхідна більша свобода дій у боротьбі з російським агресором.