Військовозобов’язаних жінок штрафуватимуть за несвоєчасне оновлення даних. 

Згідно з новим законом, жінки, які не оновлять свої дані протягом 60 днів після набрання його чинності, ризикують отримати штраф від 17 до 25,5 тисяч гривень.

Про це повідомив керівник Кременчуцького районного ТЦК Мирослав Волков в інтерв’ю виданню Telegraf.

“Жінки певних спеціальностей, а це переважно медики, віком від 18 до 60 років, повинні стати на військовий облік та отримати військово-обліковий документ”, – наголосив Волков.

Важливо зазначити, що мобілізація жінок в Україні проводиться лише за їхньою особистою згодою.

“Наразі в Україні мобілізують жінок лише тоді, коли вони висловили бажання”, – запевнив Волков.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Процес оновлення даних триває до 16 липня. До цієї дати на медичний огляд не направляються ті військовозобов’язані, які мають право на відстрочку від призову, віком старше 55 років, заброньовані та жінки, які мають дійсний військово-обліковий документ.

Військовозобов’язаним жінкам, які не мають дійсного військово-облікового документа, або вперше його отримують, слід пройти військово-лікарську комісію.

Нагадаємо, що на військовий облік стають жінки, які закінчили заклади професійної (професійно-технічної), фахової передвищої або вищої освіти, здобули медичну або фармацевтичну спеціальність та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком.