Україна та Швеція підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки.

Президент України Володимир Зеленський написав у своєму Telegram-каналі, що разом із прем’єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном підписав цей важливий документ у Стокгольмі.

Згідно з повідомленням, угода передбачає надання Україні спеціалізованих літаків ASC 890 та можливість передачі літаків JAS 39 Gripen. Йдеться і про навчання українських пілотів для їхнього використання.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Військова допомога від Швеції становитиме майже 6,5 мільярда євро впродовж 2024-2026 років і продовжуватиме зростати протягом десятирічного терміну дії угоди. Зеленський також зазначив, що співпраця охоплюватиме локалізацію, ремонт, технічне обслуговування та виробництво шведської оборонної продукції в Україні.

Президент України подякував Швеції за солідарність із нашою державою та людьми, за цю життєво важливу підтримку для нашого захисту.