Помічали, що ваші стосунки часто закінчуються після трьох місяців? Експерти стверджують, що це цілком звичайне явище, що має наукове пояснення.

Про це пише Ukr.media.

Перша причина досить проста: за 90 днів можна досить добре пізнати людину і зрозуміти, чи підходить вона для довгострокових стосунків. Друга причина пов’язана з «терміном придатності» так званих «рожевих окулярів».

Початок стосунків зазвичай сповнений радості та захоплення. Однак, коли стають явними справжні наміри та особливості людей, ми перестаємо ідеалізувати партнера. Якщо причини залишатися разом зникають, стосунки закінчуються, вважають психологи.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Крім того, три місяці – це приблизний час, необхідний для виникнення взаємних почуттів. Дослідження показують, що чоловіки в середньому зізнаються в коханні за 69 днів після початку стосунків, тоді як жінкам потрібно близько 77 днів.

Таким чином, якщо симпатія і пристрасть не переходять у глибші почуття, діє правило трьох місяців, і стосунки завершуються.