Свідок теракту в харківському “Епіцентрі” розповів про терористичний акт росіян.

У Харкові тривають пошуки останків загиблих після теракту, влаштованого російськими окупантами. Внаслідок удару по будівельному гіпермаркету “Епіцентр” кількість жертв збільшилася до 19 осіб. Лише двох із них вдалося впізнати одразу, тоді як для ідентифікації інших проводяться ДНК-експертизи. Станом на зараз ідентифіковано 16 осіб, кілька людей залишаються зниклими безвісти.

Як повідомляє ТСН, рятувальники та правоохоронці вже кілька днів поспіль працюють на місці трагедії, під постійною загрозою обстрілів. Вони вручну просіюють вигоріле сміття та попіл, щоб знайти рештки загиблих. Нещодавно було знайдено тіло чоловіка між рядами у відділі кераміки. Також вдалося ідентифікувати загиблого батька 8-річного хлопчика. Дитина та мати здали зразок ДНК для ідентифікації.

Серед руїн рятувальники витягають залишки посуду, побутової техніки та металеві полички. Гіпермаркет був повністю знищений після влучання авіабомби, яка спричинила масштабну пожежу. Прокуратура повідомила, що поруч зі згарищем було знайдено нерозірваний авіаційний боєприпас, що могло збільшити кількість жертв.

Один із тих, хто вижив, Віталій, розповів про пережите: “Спочатку був один вибух. Хтось закричав, що треба виводити людей. І за кілька хвилин рвонуло ще раз. Все посипалось. У мене перелом обох ніг, я впав з другого поверху. У мене там друг загинув, багато моїх знайомих загинуло”.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Майже 50 людей отримали травми різного ступеню тяжкості, з них близько 20 все ще перебувають у лікарні. Багато постраждалих мають опіки шкіри та дихальних шляхів. Лікарі повідомляють, що трьох важко поранених вдалося стабілізувати, вони пройшли оперативні втручання, були встановлені апарати зовнішньої фіксації, одна людина перебуває на витяжці. У багатьох постраждалих також були уламкові поранення тулуба і голови.

Цей трагічний випадок став черговою трагедією для Харкова. До місця трагедії люди приносять квіти, лампадки та дитячі іграшки в пам’ять про загиблих.