У наші дні процес підрахунку вартості продуктів на касі супермаркету автоматизований, тому продавцю залишається лише відсканувати потрібні товари та прийняти оплату.

Тим не менш, людський фактор ніколи не можна скидати з рахунків, у чому на своєму досвіді переконалася мешканка Австралії, відвідавши один із магазинів відомої у всьому світі мережі Aldi.

Прийшовши додому, жінка звернула увагу на дивний пункт у чеку, який називався просто «продукти» із сумою, що дорівнювала 10% від загальної вартості покупки.

Щоб з’ясувати, що це за пункт, австралійка звернулася на форум, наголосивши, що це точно не ПДВ, оскільки цей податок було винесено до окремого рядка.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Добре, що серед користувачів з’явився керівник одного з магазинів Aldi, який повідомив, що таємничий пункт з’явився в чеку випадково. За його словами, касири на клавіатурі мають кнопку для автоматичного відрахування ПДВ, але якщо функцію активувати неправильно, то податок не спишеться, а навпаки, додасться.

“Ці кнопки майже не використовуються співробітниками, але їх можна помилково натиснути під час сканування”, – пояснив він, порекомендувавши жінці звернутися в магазин для повернення коштів.