Для слойок використовуйте готове листкове тісто, а для соковитості начинки візьміть свіжу і вимиту полуницю. Хрумке легке тісто чудово гармонує з ароматною солодкою ягодою.

Інгредієнти:

  • тісто листкове бездріжджове – 500 г
  • полуниця свіжа – 200 г
  • цукор – 2 ст. л.
  • яйце (жовток) – 1 шт.

Спосіб приготування:

Полуницю перебираємо, обриваємо хвостики, промиваємо під проточною водою і нарізаємо на половинки.

Листкове тісто заздалегідь розморожуємо в холодильнику. Викладаємо на робочу поверхню, присипану борошном. Тісто трохи розкочуємо і розрізаємо на прямокутники. Викладаємо на одну половину полуниці та посипаємо їх цукром. На другій половині прямокутника робимо посередині по три надрізи. Накриваємо начинку другою половиною з надрізами та защипуємо краї виделкою. Жовток збиваємо з однією чайною ложкою води, змащуємо слойки і присипаємо цукром.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Викладаємо слойки на деко, застелене пергаментом.

Випікаємо в наперед розігрітій духовці до 190 градусів 20-25 хвилин.