НАТО не повною мірою виконує взяті на себе зобов’язання щодо підтримки України. Це публічно визнав генсек Альянсу Єнс Столтенберг, передає «Фокус».

На засіданні Парламентської асамблеї НАТО в Софії глава військово-політичного блоку нагадав, що у Сполучених Штатах процедура узгодження нового пакету допомоги тривала майже півроку, а Європа так і не спромоглася виділити Україні обіцяний мільйон артилерійських снарядів.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Також Столтенберг звернув увагу, що після прохання Києва забезпечити країну системами ППО для протидії руйнівним атакам РФ на енергетичну інфраструктуру, відгукнулася лише Німеччина, передавши українській стороні одну батарею «Петріот».

«Саме тому зараз ситуація на полі бою складна. Ми бачимо наслідки, до яких призводять повітряні удари, ракетні удари», – зазначив глава НАТО, закликавши союзників активізувати підтримку України.