Днями українців знову очікує пил.

Про цю інформацію повідомили Fakty.

Синоптик Українського гідрометцентру Наталя Птуха розповіла, що цього разу пил не з Сахари, а з території Середньої Азії – з Прикаспійської низини.

«До речі, ніякою бурею ми це не називаємо. Пилова хмара виникла через те, що в тих краях, у Прикаспійській низовині, відбулися свої локальні метеорологічні явища. Наприклад, пройшов атмосферний фронт над якимись піщаними територіями, і, відповідно, піднявся пил і пісок у верхні шари атмосфери”, – зазначила Наталія Птуха.

За словами синоптика, 27 травня пил із Прикаспійської низовини прибуде в південно-східні області України. А вже 28 і 29 травня хмару «посуне» на центральні, північні та трохи на західні. Найменше пилу буде на північному сході України – Чернігівській та Сумській областях.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

При цьому Птуха попередила, що післязавтра дощі пройдуть у більшості регіонів України. Тож уся ця запиленість інтенсивно вимиватиметься з шарів атмосфери. Однак синоптик заспокоїла, що жодної загрози дощі з пилом не несуть.

Наталя Птуха радить людям, схильним до захворювань дихальних шляхів або очей, зачиняти вікна, щоб пил менше осідав у домівках, і самим менше перебувати на відкритому повітрі.