Одеса тривалий час перебувала під частим обстрілом з боку РФ. Проте останнім часом ситуація змінилася. Експерти пояснили, із чим це пов’язано.

Про це повідомляє Freedom.

Ситуацію прокоментував речник Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук. Він зазначив, що РФ бажає продовжити обстріл і користується всіма можливостями для провокування нових руйнувань. Іншими словами, РФ зараз просто немає можливості настільки ж інтенсивно атакувати Одесу.

«Росія перейшла на запуски із Криму, а не з моря. Російські кораблі стали легкими мішенями для України, тому відбулися зміни у тактиці ударів по Одесі», – пояснив Плетенчук.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Така ситуація суттєво послабила можливості РФ. Проте говорити про повну безпеку Одеси все ще не можна. Громадянам слід стежити за сигналами повітряної тривоги, адже епізодичні обстріли можливі будь-якої миті.

Варто зазначити, що останній значний обстріл Одеси спостерігався 29 квітня. На той раз РФ вразила палац студентів «Одеської юридичної академії».