Москва обурена заявою генсека НАТО Єнса Столтенберга про дозвіл на удари України по території росії за допомогою західного озброєння.

Росія дуже різко відреагувала на висловлювання Столтенберга, який заявив, що Україна повинна мати можливість використовувати західну зброю для ударів по території країни-агресора.

На ці слова відреагували речник Кремля Дмитро Пєсков та міністр закордонних справ Сергій Лавров. Пєсков сказав, що такі слова з боку НАТО “підвищують градус ескалації” та свідчать про те, що Альянс “заграється у військовій риториці” та його безпосередньо втягнуто у конфлікт в Україні.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Своєю чергою Лавров звинуватив генсека НАТО у перевищенні повноважень, заявляючи, що той нібито “виступає від імені всіх країн блоку”.

Раніше Столтенберг закликав союзників зняти обмеження на використання західної зброї для ударів по РФ, що значно полегшило б Україні захист від окупантів. Він наголосив на необхідності перегляду обмежень, особливо з огляду на активні бойові дії на Харківщині, що поблизу кордону з Росією.