Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що союзники з Альянсу не виконують своїх зобов’язань щодо підтримки України в умовах війни з росією.

За його словами, протягом останніх місяців Україні не було передано обіцяну допомогу, яка є критично важливою на полі бою. Ці термінові потреби не були закриті, попри багатослівні обіцянки.

Столтенберг наголосив, що США витратили пів року на узгодження нового пакету допомоги, а європейські союзники, які обіцяли постачання одного мільйона боєприпасів, не змогли наблизитися до цієї кількості.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Крім цього, під час квітневої зустрічі міністрів оборони НАТО та президента України Володимира Зеленського було підкреслено необхідність передових систем протиповітряної оборони, таких як Patriot і SAMP/T. Одну додаткову систему Patriot передала тільки Німеччина, коли інші союзники не виконали обіцяного.

Генсек НАТО також зазначив, що затримки та нестача боєприпасів, озброєння та систем ППО серйозно впливають на здатність України захищати свою територію. Столтенберг закликав союзників до негайного нарощування зусиль для надання необхідної підтримки Україні.