Наразі російські війська не мають достатньо сил – ні в особовому складі, ні в техніці, аби просунутися вглиб української території. Зокрема, у напрямку Сумської області.

Про це заявив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

“Навіть попри те, що в росіян недостатньо потужностей, щоб зайти далеко вглиб території нашої держави, але для розтягнення Сил оборони України і сіяння паніки, вони можуть створити те саме, як по напрямку Харківської області, і по Сумській. Ми маємо бути готові до розвитку будь-якої ситуації, зважаючи, що лінія кордону з РФ в межах Сумської області досить протяжна – понад 560 км”, – каже Демченко.

Попри це, наголошує представник ДПСУ, варто “бути готовими до розвитку будь-якої ситуації на будь-якому напрямку”. Зокрема, і в напрямку міста Суми.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Ворог може розгорнути таку ж операцію, як у Харківській області – у напрямку населеного пункту Липці та міста Вовчанськ, каже Демченко. За його словами, мета ворога може полягати у тому, щоб продовжувати розтягувати українські Сили оборони “на ті напрямки, де вони створять зони, де будуть вести бойові дії більш повноцінно”.

“Вони можуть створити таке саме, як по напрямку Харківської області, і по Сумській. Ми маємо бути готовими до будь-якої ситуації”, – наголосив він.