За законом, є чотири поважних причини, за умови яких можна не приходити до Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки після отримання повістки.

Про це повідомило Міноборони на спеціальному сайті.

У відомстві наголошують, що існують поважні причини неприбуття до ТЦК і СП у термін, визначений у повістці. Це:

  • перешкода стихійного характеру;
  • хвороба громадянина;
  • воєнні дії на відповідній території та їхні наслідки або інші обставини, які позбавили його можливості особисто прибути у визначені пункт і строк;
  • смерть його близького родича (батьків, дружини (чоловіка), дитини, рідних брата, сестри, діда, баби) або близького родича його дружини (чоловіка).

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Втім, зазначається, що громадянин зобов’язаний повідомити військкомат про причини неявки у найкоротший строк, але не пізніше трьох діб. Після цього необхідно прибути до ТЦК протягом семи календарних днів. 

Крім того, причини неявки варто підтвердити документами відповідних уповноважених державних органів, установ та організацій. Адже за неявку до ТЦК та СП передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.