Українські сили оборони завдали удару по кораблю “Циклон”, який був останнім носієм ракет “Калібр” в анексованому Криму.

Про це повідомив керівник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук.

“Носії “Калібрів” в Криму закінчилися. Останнім був “Циклон”, який був знищений. Проте цей корабель не здійснив жодного пуску за час перебування у складі Чорноморського флоту РФ”, – зазначив він.

Однак це не означає, що Росія зовсім втратила можливість запускати “Калібри” з Чорного моря. Їхні носії все ще перебувають в Новоросійську.

За даними Плетенчука, один з підводних човнів, можливо не носій “Калібрів”, вийшов в море. Проте цю інформацію ще верифікують.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Росіяни також почали передислоковувати до Новоросійська й допоміжні судна через “небезпеку” в Криму. Проте повністю вивести флот з окупованого півострова вони не можуть.

“Їм просто нема куди подіти всі кораблі в інших місцях. А по-друге, повністю вивести флот з Криму – це вже буде трохи “не комільфо”. Це фактично капітулювати щодо Криму”, – підкреслив Плетенчук.