Вершкове масло є джерелом насичених жирів, які можуть підвищити рівень холестерину та збільшити ризик серцевих захворювань. Проте в помірних кількостях воно може мати корисні властивості.

Про це повідомив лікар Кріс Завос. Він наголосив, що масло містить необхідні для організму жирні кислоти та жиророзчинні вітаміни (А, D, Е та К), які можуть сприяти загальному здоров’ю.

Але якість вершкового масла може варіюватися залежно від того, як воно виготовлялося Органічне масло, вирощене на траві, часто вважається здоровішим варіантом, оскільки містить більше корисних речовин, таких як омега-3 жирні кислоти та кон’югована лінолева кислота.

Вершкове масло чи олія: що корисніше

Обидва мають різний профіль жирів та можуть використовуватися для різних цілей у кулінарії.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Вершкове масло є молочним продуктом, який містить ненасичені жири, що підвищують рівень холестерину й впливають на серце.

Олія (оливкова, авокадо, ріпаку) містить високий рівень ненасичених жирів, що може знизити рівень холестерину та зменшити ризик серцевих захворювань. На відміну від цього, кокосова олія має високий вміст насичених жирів, тому її слід вживати з обережністю.