Російський президент владімір путін відреагував на загибель в авіакатастрофі президента Ірану Ібрагіма Раїсі.

Путін висловив свої співчуття через трагічну загибель президента Раїсі, якого назвав “справжнім другом”. Він надіслав телеграму верховному лідеру Ірану, Алі Хаменеї, підкреслюючи важливість дружніх відносин між країнами.

Зауважимо, що президент Ірану Ібрагім Раїсі загинув разом із міністром закордонних справ та іншими високопосадовцями внаслідок аварії гелікоптера 19 травня у гірському районі на кордоні з Азербайджаном.

У своєму листі Путін назвав Раїсі “видатним політиком”, який присвятив своє життя служінню Ірану. За словами диктатора РФ, іранець користувався великою повагою серед своїх земляків і мав значний авторитет на міжнародній арені.

“Він був справжнім другом росії і зробив значний внесок у розвиток добросусідських відносин між нашими країнами, виводячи їх на рівень стратегічного партнерства,” – зазначив Путін.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Крім цього, російський диктатор згадав свої численні зустрічі з Раїсі і висловив щирі співчуття родичам та близьким загиблих у катастрофі, побажавши їм сили у цей важкий час.

Нагадаємо, що вертоліт Bell 212 врізався у гору та згорів за 30 км від селища Тавіл у провінції Східний Азербайджан. Разом із президентом Раїсі на борту було ще восьмеро осіб, включаючи міністра закордонних справ Хосейна Аміра Абдоллахіана, губернатора провінції Малека Рахматі та представника Лідера Ісламської революції аятолу Мохаммада Алі Але-Хашема.