Збройні сили України продовжують стримувати ворожі сили вздовж лінії фронту на Харківщині, повертаючи деякі захоплені території.

Командир батальйону ударних безпілотників “Ахіллес” 92-ї ОШБр, Юрій Федоренко, повідомив, що російським окупаційним військам не вдалося реалізувати свої тактичні плани під час наступу. Українські воїни не лише утримують оборону, але й витісняють ворога з раніше захоплених позицій.

“Противник не зміг досягти поставлених тактичних цілей. На деяких ділянках фронту наші оборонні сили не просто активно обороняються, а й здійснюють дії для покращення своїх позицій, витісняючи ворога”, – зазначив він.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Такі дії ЗСУ дозволяють досягати ще однієї важливої мети – поповнення обмінного фонду.

“Завдяки цим операціям ми не лише повертаємо контроль над позиціями, але й беремо полонених, яких у майбутньому можна буде обміняти на наших військових, що перебувають у полоні на території РФ”, – підсумував Юрій Федоренко.