У Мін’юсті розповіли, скільки увʼязнених погодилися вступити до лав Збройних сил України та брати участь у війні проти російських окупантів в обмін на звільнення.

Близько 4500 ув’язнених погодилися мобілізуватися в обмін на умовно-дострокове звільнення, якщо відповідний законопроєкт буде ухвалено. Про це заявила заступниця міністра юстиції Олена Висоцька, пояснивши, це стало результатом опитування, проведеного серед ув’язнених у квітні.

Загалом, близько 20 тисяч засуджених мають право на умовно-дострокове звільнення. Опитування не враховувало статті Кримінального кодексу та стан здоров’я ув’язнених, частина з яких не підлягає мобілізації.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

При підготовці статистики для народних депутатів, Міністерство юстиції відразу виключило близько 4 тисяч ув’язнених з суспільно небезпечними хворобами, такими як ВІЛ, гепатит і туберкульоз.

Висоцька пояснила, що ключовим фактором залишається бажання самих засуджених за певні злочини брати участь у бойових діях.