Нам постійно говорять про користь різноманітних чаїв та кави, але є ще один надзвичайно смачний напій, який не поступається їм за користю. Це какао, яке здатне покращити роботу мозку, пришвидшити обмін речовин і заспокоїти нерви. Розповідаємо, яка ще користь какао, чому його варто пити щодня, а кому вживати не слід.
Яка харчова цінність какао
Склад какао-порошку має потужну харчову цінність, яка значно вища за шоколад.
На 100 грамів порошку припадає:
- енергетичної цінності – до 375 ккал;
- білків – 24 г;
- жирів – 15 г;
- вуглеводів – 10 г;
- клітковини – 35 г;
- води – 5 г.
Какао-порошок містить вітаміни А, К, Е і групи В, які вкрай корисні для роботи нервової системи, кишківника, серця, мозку та шкіри. Какао також є потужним джерелом магнію, селену, міді й цинку.
Яка користь какао для роботи мозку та всього організму
Какао має тонізуючий ефект, який забезпечують кофеїн та теобромін, що містяться у какао-бобах. Тому одна-дві чашки напою на день допомагають активувати й посилити розумові здібності. Окрім цього какао має ще кілька корисних властивостей для організму. Якщо регулярно пити цей напій, можна не лише покращити роботу мозку, а й зняти напруження, зменшити стрес і покращити настрій.
- Какао-боби містять у своєму складі антиоксиданти, які здатні омолодити й відновити організм на клітинному рівні.
- Якщо кожного дня вживати какао, це допоможе покращити роботу кишківника.
- Напій допомагає прискорити регенерацію шкіри, сприяючи її омолодженню.
- Какао запобігає стресам і депресіям, покращує загальне самопочуття та дає енергію.
ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
Кому не можна пити какао
Хоча напій має безліч корисних властивостей для організму, деяким людям пити його не слід. Какао не варто вживати тим, хто має непереносимість кофеїну. Якщо є захворювання шлунку чи дванадцятипалої кишки, лікарі також не рекомендують його пити. Оскільки напій може спровокувати загострення цих захворювань.
Тим, хто має проблеми з печінкою та жовчним міхуром, медики забороняють пити какао. Якщо ви маєте проблеми з тиском чи аритмію, також не слід вживати напій.