Кремлівський диктатор Володимир Путін описав відносини з КНР як братні.

У виступі перед концертом, присвяченому відзначенню 75-річчя встановлення дипломатичних стосунків між Росією та Китаєм та відкриття перехресних років культури, Путін схарактеризував відносини між двома країнами за допомогою фрази з пісні 1949 року, яка й досі залишається актуальною: “росіяни з китайцями — брати навіки”.

“Відома пісня того часу, яка і нині зберігає свою актуальність, містить рядки: “Русский с китайцем — братья навеки”’. Я переконаний, що саме в такій дружній атмосфері ми будемо продовжувати спільно зміцнювати гармонійне російсько-китайське партнерство”, — наголосив диктатор.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Пісня “Москва — Пекін”, написана у 1949 році, вражала важливими подіями часу — створенням Китайської Народної Республіки та візитом Мао Дзедуна до Москви. У своєму виступі Путін зазначив, що вибір мелодії став символічним в контексті зміцнення відносин між країнами.

Нагадаємо, Путін перебуває у Пекіні з першим закордонним візитом після інавгурації. Він пояснив свій вибір тим, що лідер Китаю Сі Цзіньпін обрав Москву як перше місце для візиту після свого переобрання у березні 2023 року.