Поява зморшок з віком невідворотна – це нормальний природний процес і нічого поганого в цьому нема. Однак зменшити їх кількість і відкласти початок вікових змін шкіри можливо, кажуть дерматологи.

За словами фахівців, правильні звички та добре розроблений щоденний догляд допоможуть зберегти шкіру пружною довше і сповільнять процес утворення зморшок.

Почніть з правильного очищення

З віком здатність шкіри позбуватись мертвих клітин та виробляти нові зменшується і процеси регенерації уповільнюються. Допомогти їй в цьому може правильне очищення. Не пропускайте етап вмивання та регулярного відлущування, а засоби для цього підбирайте з врахуванням типу своєї шкіри та її потреб. Підтримка чистоти шкіри допомагає запобігти передчасному старінню, спричиненому забрудненням довкілля та вільними радикалами.

Включіть у свій догляд вітамін С

Вітамін С є корисним компонентом будь-якого засобу для догляду за шкірою. Він має потужну антиоксидантну дію і може до певної міри виправити уже завдану шкоду. Засоби з додаванням вітаміну С допомагають шкірі протистояти вільним радикалам, які руйнують колаген – білок пружності. А ще прибирають пігментні плями і підтримують пружність.

Не забувайте про захист від сонця

У вашій косметичці обов’язково має бути сонцезахисний крем широкого спектру дії, здатний протистояти променям UVB і UVA одночасно. Ці типи ультрафіолетового випромінюванння викликають сонячні опіки та сприяють розвитку раку шкіри, тому від них важливо захищатись. А ще використання крему з SPF уповільнює фотостаріння – вікові зміни шкіри, спричинені впливом ультрафіолету. Деякі дослідження показують, що захист від сонця здатний сповільнити його до 24%. Але для цього санскрін треба використовувати постійно.

Відрегулюйте свій питний режим

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Зберегти шкіру пружною та гладенькою неможливо без достатньої кількості води в клітинах. Вода також сприяє здоровому кровообігу, що допомагає очищувати, а значить і омолоджувати тканини організму. Вживання достатньої кількості рідини також захищає шкіру від руйнівної дії вільних радикалів, які можуть спричинити передчасне старіння.

Подбайте про якісний сон

Сон сам по собі є процесом, під час якого наше тіло відновлюється. Приплив крові до тканин збільшується, що призводить до вироблення більшої кількості колагену та гормонів росту. Саме тому висиплятись дуже важливо для підтримання здоров’я та молодості шкіри. подбайте про те, щоби у вас була зручна подушка, щоби у спальні було темно і тихо і спіть по7-8 годин на добу.