В Україні найближчими днями набуде чинності закон про мобілізацію, у зв’язку з чим усі чоловіки від 18 до 60 років будуть зобов’язані оновити військово-облікові дані та, зокрема, пройти військово-лікарську комісію.

Така вимога висунута серед іншого і через ліквідацію в країні такого поняття, як «обмежено придатний». Відтепер усіх військовозобов’язаних громадян у нашій країні поділять на дві категорії: «придатний» та «непридатний».

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

У результаті список хвороб, з якими тепер можуть брати до армії, суттєво розширився. У тому числі за рахунок розладів психіки та захворювань нервової системи.

Звичайно, якщо хвороби запущені, то людину оголосять непридатною та знімуть з військового обліку, але легкі психічні розлади, включаючи навіть розумову відсталість, тепер не перешкода до того, щоб людина була віднесена до категорії придатних для служби в тилу.