Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відповів, чи справді відмовлялася Україна від “миру” з РФ 2022 року.

У Twitter він назвав абсурдними звинувачення з боку росії щодо того, що Україна не захотіла підписувати мирну угоду у Стамбулі в 2022 році.

За його словами, історія про “зірваний мир” — один з найбільш улюблених фейків росії. Проте такі чутки не витримують критики. Подібні історії потрібні росіянам, щоб перекласти відповідальність з агресора на жертву.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Це абсурдно. Якби Росія хотіла миру, вона б насамперед не нападала на Україну”, — зауважив Кулеба, додавши, що в 2022 році росія виставляла абсурдні вимоги Україні, тому до мирної угоди навіть не доходило.

Також Кулеба відреагував на проєкти документів, які показали західні ЗМІ. За словами міністра, це просто доказ, що переговорний процес тривав, але іншого сенсу у них шукати не варто, бо тоді згоди не було. Справді обговорювалася зустріч між президентами, але Кремль не хотів її організовувати.