У неділю, 12 травня, російський диктатор подав до ради федерації укази про звільнення міністра оборони Сергія Шойгу та про призначення на цю посаду першого заступника голови уряду  Андрія Білоусова.

Кадрові зміни мають ухвалити сенатори на засіданні Ради Федерації 14 травня.

Як повідомив речник Путіна Дмитро Пєсков, начальник Генштабу Сергій Герасимов залишиться на посаді. “Путін ухвалив рішення, щоб Міноборони РФ очолила громадянська людина, відомство має бути відкрито для інновацій та передових ідей”, – пояснив Пєсков.

Стало відомо, що Путін відправив у відставку й секретаря Ради безпеки Миколи Патрушева. Саме його місце займе Сергій Шойгу. Яку посаду віддадуть Патрушеву, поки що не відомо.

Також Путін обрав кандидатуру Бориса Ковальчука (син путінського товариша Юрія Ковальчука) на посаду голови Рахункової палати

Юрія Ковальчука, що є олігархом, співвласником банку «Росія», вважають одним з ініціаторів війни з Україною.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Пєсков додав, що це призначення не змінить «системи координат у військовій складовій відомства», оскільки за неї відповідає голова Генштабу Герасимов, який залишається на своїй посаді.

Речник диктатора додав, що Шойгу на посаді секретаря Радбезу РФ куруватиме роботу ФС ВТС Росії (Федеральна служба з військово-технічного співробітництва).