Суп – це достатньо буденна страва, яку готують в кожній родині. Але зробити таку їж дійсно смачною виходить далеко не завжди. Дуже часто бульйон мутніє, а інгредієнти погано проварюються.
Його доволі легко зіпсувати, якщо допускати наступні помилки.

Чому мутніє бульйон

Дуже часто під час приготування супу бульйон просто мутніє і стає неприємного сірого кольору. Все через те, що ви занадто довго його варите і, до того ж, на великому вогні. Також, така ситуація може виникнути через накип, який виділяють овочі та м’ясо – його потрібно обов’язково прибрати. Після того, як ви це зробили, скрутіть вогонь до мінімуму.

Коли додавати сіль

Солити суп на початку приготування – це велика помилка. Все через те, що сіль перешкоджає відварюванню овочів. Вони залишаться достатньо твердими і не віддадуть свій смак бульйону – страва вийде несмачною.

Чому картопля виходить твердою

Така ситуація буває з супами, в які ви додаєте кислі інгредієнти: лимон або огірки. Кислота перешкоджає тому, щоб картопля ставала м’якою, тому її найкраще додавати в самому кінці, коли інші компоненти супу вже будуть готові. 

Чому суп сірий

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Це вже не про помутніння бульйону, а саме про сірий колір страви. Це може бути в тому випадку, якщо ви додаєте крупу. Найкраще відварити цей інгредієнт окремо, а потім вже в готовому вигляді додавати в суп – саме так ви отримаєте ідеальний колір, а також консистенцію.

По-різному приготовані інгредієнти

Варто пам’ятати про те, що кожен інгредієнт в супі має різний час приготування. Тому не можна класти всі компоненти одночасно. Якщо це м’ясо – воно вариться найдовше. Коли мова йде про макарони – їх потрібно додавати за декілька хвилин до того, як ви будете вимикати суп.