Мобільний телефон у наші дні є пристроєм, який багато людей не випускають із рук протягом дня. А це означає, що цей гаджет ідеально підходить для стеження, у тому числі за допомогою вбудованої камери.

Зрозуміти, що за вами ведеться спостереження за допомогою вашого смартфона досить просто. Для цього потрібно лише звернути увагу на деякі деталі.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

По-перше, більшість телефонів зараз оснащено функцією контролю доступу додатків до тих чи інших датчиків. Камера не є винятком, тому в налаштуваннях можна побачити, яке програмне забезпечення її використовувало і відразу ж заборонити доступ непотрібним програмам.

По-друге, видати активність камери можуть дані про споживання нею заряду батареї. Якщо за день ви зробили лише кілька знімків, а операційна система показує, що на фото/відео витрачена добра половина заряду, це означає, що камера працює у фоновому режимі.