Згідно з наказом Міністерства освіти України, літні канікули для українських школярів у 2024 році розпочнуться 29 червня та триватимуть до 31 серпня.

Останній дзвоник, ймовірно, пролунає 31 травня, але остаточну дату визначатимуть на місцях.

Варто зазначити, що у червні в деяких школах можуть відбуватися атестаційні процедури та компенсаторні заняття, спрямовані на подолання освітніх втрат, пов’язаних з війною.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Цьогорічні канікули довші, ніж зазвичай, через необхідність подолати освітні прогалини, спричинені повномасштабною війною в Україні. Додатковий місяць навчання, розпочатий 1 вересня 2023 року, згідно з постановою уряду № 782 від 28 липня 2023 року.

Міністерство освіти рекомендує місцевим органам влади та школам самостійно визначати дату останнього дзвоника та літніх канікул. Проте, з огляду на загальноукраїнські тенденції, більшість шкіл планують завершити навчальний рік 31 травня.