Спікер Палати представників Майк Джонсон не відчуває страху перед можливою відставкою після голосування за допомогу Україні.

Після того, як Палата представників США ухвалила чотири законопроєкти щодо допомоги іноземним країнам, Джонсон заявив, що не розмовляв з лідером демократичної меншості Хакімом Джеффрісом щодо своїх кар’єрних перспектив в разі спроби його усунення. Він зазначив, що вчинив те, що вважає правильним.

“Світ дестабілізований”, – зауважив Джонсон, підкресливши важливість ухвалення законопроєктів у “небезпечний час”.

Спікер висловив упевненість, що залишиться на своїй посаді до листопада. Він також зазначив, що не спілкувався з “недоброзичливцями” у суботу, 20 квітня.

Кілька законодавців, які підтримали пакети допомоги, висловили свою підтримку Джонсону, зазначивши, що їхнє ставлення до нього як до лідера змінилося після того, як він підтримав законопроєкти, попри загрози відставки.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Він завжди був за Україну, і я завжди йому вірив. Я думаю, він прийшов до висновку, що ми не можемо чекати далі”, – сказав представник Республіканської партії Дон Бейкон з Небраски.

Водночас республіканець Томас Массі з Кентуккі відзначив, що Джонсон має можливість піти у відставку, і, на його думку, це станеться, незважаючи на запевнення спікера про його залишення на посаді.