18 травня 2024 року відбудеться історичний поєдинок у надважкій вазі за звання абсолютного чемпіона світу. Володар титулів WBA, WBO, IBO та IBF Олександр Усик (21-0, 14 КО) зіткнеться з чемпіоном WBC Тайсоном Ф’юрі (34-0-1, 24 КО).

Бій, який спочатку планувалось на 17 лютого, був перенесений через травму Ф’юрі.

Інформація про гонорари боксерів досі не підтверджена офіційно, але в пресі з’являються різні дані.

Спочатку промоутер Ф’юрі Боб Арум озвучив суму в 100 мільйонів доларів для свого підопічного. Ці дані, ймовірно, завищені, адже Арум зацікавлений у підігріві інтересу до поєдинку.

Більш реальними виглядають оцінки експерта Саймона Джордана: £90 млн (близько $115 млн) для Ф’юрі та £50 млн (трохи понад $60 млн) для Усика.

Ситуація дещо змінилася після того, як Ентоні Джошуа та Деонтей Вайлдер вибули з головного бою вечора боксу в Ер-Ріяді.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За деякими даними, Ф’юрі міг отримати штраф за відмову від бою в грудні 2023 року. Це могло б негативно вплинути на його гонорар.

Останні оновлені дані з’явилися 8 лютого: Усик може отримати 27 мільйонів фунтів (34 млн доларів), а Ф’юрі – 55 мільйонів фунтів (69 мільйонів доларів).

Важливо зазначити, що окрім гонорарів, боксерів можуть очікувати й витрати. Так, за словами голови Головного управління з питань розваг Саудівської Аравії, Усик або Ф’юрі заплатять штраф у 10 мільйонів доларів, якщо хтось із них відмовиться виступати.