21 квітня в тимчасово окупованому Севастополі сталися вибухи, після яких почалася пожежа на одному з кораблів. Згідно з повідомленням місцевих мешканців, постраждати міг найстаріший у світі корабель “Комуна”, що був поставлений на воду ще у 1915 році.

За даними спільноти OSINT, що аналізувала відео з подій у Севастополі, на кадрах видно задимлення на одному з суден, і чоловік за кадром стверджує, що ракета потрапила у пароплав.

Гауляйтер Развожаєв заявив, що протикорабельна ракета, яку, за його словами, збила російська ППО, спричинила пожежу на кораблі. Проте аналітики, які проаналізували відео, припускають, що пошкодження могло отримати саме корабель “Комуна”.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Комуна” – це важливий об’єкт, оскільки іншого рятувального судна у російського флоту немає. Початок будівництва цього корабля датується 1912 роком, а він був введений до строю вже у 1915 році.

Спікер Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук підтвердив ураження “комуни” та зазначив, що подібні інциденти на військових об’єктах у Криму відбуватимуться й надалі.