Очільник ГУР Кирило Буданов сказав, що у червні Росія планує розпочати великий наступ, щоб спробувати захопити всю Донецьку і Луганську області. У Генеральному штабі усе це аналізується, є програми протидії цьому, тобто укріплення оборони.

Про це в інтерв’ю 24 Каналу сказав радник ОПУ Михайло Подоляк.

Як зауважив радник ОПУ, в Україні будуються фортифікації, є додаткові мобілізаційні, тренінгові та рекрутингові заходи. Щобільше, протягом найближчих тижнів Україна отримуватиме суттєво більше зброї. Це впливатиме на те, що ми бачимо і по лінії фронту.

“Щойно у нас буде збільшена кількість протиракетної оборони та авіаційного компонента, тоді трошки інший вигляд матиме вся ця концентрація, яку робить Росія”, – наголосив посадовець.

Він констатував: те, що окупанти хочуть пройтись по Донецькій та Луганській області, зрозуміло. Очевидно, що вони хочуть розширити обсяг окупованих територій.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Чи зможуть вони це зробити? Навряд чи. Чи треба враховувати, що вони проводять відповідні кількісні концентрації? Безумовно. Уся розвідінформація, яку пан Буданов обережно проговорив без якихось зайвих деталізацій, дозволяє з нашими партнерами обговорити, скільки потрібно зброї для того, щоб це все знищити”, – запевняє радник ОПУ.

Тому, на думку Подоляка, все до цього буде підготовлено. Він підкреслив, що пан Сирський постійно на комунікації й говорить про це.