ЗСУ вражають глибинні цілі – українські дрони атакували завод у Татарстані, що виробляє “Шахеди” для РФ. 

2 квітня 2024 року українські військові завдали удару по заводу в Татарстані, республіці РФ, що знаходиться за 1200 кілометрів від українського кордону.

За даними розвідки Великої Британії, атакований завод з липня 2023 року виробляв іранські безпілотники “Шахед”, які Росія використовує для обстрілів українських міст.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Цей удар продемонстрував значну здатність ЗСУ завдавати ударів по глибинних цілях на території Росії, обходячи російську ППО. Як зазначив глава Татарстану Рустам Мінніханов, “ніхто нас не захистить, окрім нас самих”.

Міністерство оборони Великої Британії вважає, що атака свідчить про страх Росії перед подібними нападами. Ймовірно, що російське командування зосереджує свої зусилля на захисті військ на лінії фронту, жертвуючи безпекою тилових об’єктів. Це робиться, ймовірно, через значні проблеми, які українські БПЛА завдають російським військам на полі бою.