Українські військові скидають з дронів давньоримську зброю, щоб зупиняти російські вантажівки та перебивати логістику ворога.

Forbes пише, що окупанти отримали на фронті нову загрозу – металеву колючу зброю, яку скидають з БПЛА. Йдеться про кальтропи. Їх використовували ще у Стародавньому Римі.

За допомогою FPV-дронів українці вражають транспорт РФ, який забезпечує російських солдатів зброєю та іншим матеріально-технічним забезпеченням. Проте перед окупантами виникла справжня проблема – треба дивитися ще й вниз, а не тільки вгору. Адже бійці ЗСУ вистилають дорогу чотирикутними металевими “їжаками”, які, падаючи на землю, завжди зверху мають гострий кут.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Кальтропи датуються 313 роком до нашої ери, коли армія полководця Олександра Македонського застосовувала їх проти перської кавалерії. Римляни зазубрювали кальтропи так, що вони могли пробити копито коня, а видалити його надзвичайно важко.

Ця проста, але небезпечна зброя використовувалася у давні часи, середньовіччя, у 18 столітті та навіть за часів Другої світової війни проти автомобільної техніки. Вони прості, надійні і їх можна розкидати по дорогах.