Фінляндія закриває росіянам морське “вікно в Європу”, щоб запобігти нелегальним мігрантам.

Від 15 квітня фіни вводять обмеження на морському кордоні з РФ. Про це повідомили у Федеральній митній службі РФ.

Прогулянкові судна не зможуть проходити Сайменським каналом через Нуйямаа. Також закривають морські пункти пропуску Сантіо та Хаапасаарі. Скільки часу діятиме заборона, не вказується.

Раніше про такі нововведення вже повідомляли у МВС Фінляндії. Там зауважили, що це треба для того, аби запобігти нелегальній міграції, яка здійснюється морем.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Крім цього, Фінляндія не буде знову запускати сухопутні пункти пропуску на кордоні з РФ. Безстроково закритими будуть Іматра, Вартіус, Ваалімаа, Ніірала, Куусамо, Райя-Йосепі, Салла, Нуйямаа. Про їхній запуск має надійти “особливе розпорядження”.

Нагадаємо, від листопада 2023 року фіни почали закривати кордони з РФ через неконтрольований потік біженців з Африки та Близького сходу. Мігранти не мали шенгенських віз і намагалися перетнути кордон збоку РФ. Доставка біженців могла контролюватися ФСБ РФ.