У Росії стихія розгулялася: річки виходять з берегів, тисячі людей евакуйовані, підтоплені цілі населені пункти.

Курганська область: село Камінське евакуйовано після того, як рівень води за ніч піднявся на 1,4 метра. Губернатор регіону Вадим Шумков попереджає, що найближчими днями повінь може досягти Кургану.

Оренбурзька область: рівень води в річці Урал піднявся до 1143 см, паводок дійшов до багатоквартирних будинків. За ніч затоплено ще близько 3 тисяч будинків, проводиться масова евакуація.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Західний Сибір: паводок дістався до Західного Сибіру, підтопивши Томську, Кемеровську та Новосибірську області. У Томській області підтоплено понад 100 будинків, три населені пункти відрізано від міста. У Кемеровській області з берегів вийшла річка Мрассу, затоплено селище Усть-Кабирза. У Новосибірській області підтоплено 200 ділянок.

Тюменська область: починається превентивна евакуація населення з деяких населених пунктів. Влада не виключає прориву дамб, які захищають великі населені пункти, їх зміцнюють. Небезпечні явища під час паводків очікуються 20 квітня. Пік паводку припаде на 23 – 25 квітня.