Священників відправили на вертольоті  облетіти райони, яким загрожує повінь 

В Росії намагаються зупинити масштабні повені, які зачепили Оренбурзьку область та інші регіони. Замість рятувальних робіт, влада вдалася до незвичайного методу: обльоту районів, яким загрожує повінь, на вертольоті зі священниками.

На відео, що з’явилося в мережі, видно, як священники тримають ікони і, ймовірно, моляться, щоб стихія не поширилася.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Варто зазначити, що лише в Оренбурзькій області від розливу річки Урал затоплено щонайменше 10 тисяч будинків. В Оренбурзі, одному з найбільш постраждалих міст, рівень води перевищив 10 метрів і продовжує зростати.

Ефективність “божественної” допомоги в цій ситуації викликає сумніви. Раніше в місті Орську, де також спостерігалося затоплення, жителі запросили священника для проведення молебню. Проте, молитва не змогла виправити халатність будівельників дамби, яка й спричинила повені. В результаті, через півтори доби після молебню, квартали біля дамби опинилися під водою.