Оренбурзька область Росії зараз стикається зі серйозними наслідками повені, яка завдала значних руйнувань у регіоні. Опубліковані супутникові знімки вражають своїм колосальним масштабом, демонструючи затоплені території.

Після того, як паводок вже затопив місто Орськ, він продовжив свій шлях до Оренбурга. Лише протягом однієї ночі підтопило понад 300 будинків у місті, повідомили місцеві чиновники.

Рівень води в річці Урал у Оренбурзі перевищив критичну позначку на понад 60 см. Гідрологи попереджають, що може наступити подальше підвищення рівня води в Уралі. У притоці Уралу, річці Сакмара, рівень води в Оренбурзі досяг позначки 813 сантиметрів, а небезпечним вважається рівень 870 см.

Губернатор Оренбурзької області Денис Паслер закликав мешканців Оренбурга, чиї будинки перебувають під загрозою затоплення, евакуюватися.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Компанія Maxar зібрала супутникові знімки, що демонструють наслідки повені в Оренбурзькій області. Повені торкнулися багатьох міст і селищ регіону, а їх наслідки посилив прорив греблі в Орську.

Знімки самого Орська поки що недоступні, оскільки місто закрите щільним шаром хмар. Наразі рівень річки Урал у Орську поступово знижується, але майже 7 000 будинків залишаються затопленими.