Володимир Путін припустився великої помилки, послухавши тих, хто запевняв його, що Європа не самостійна у своїх рішеннях щодо безпеки. На це вказав військовий експерт Олександр Мусієнко.

У відео на своєму YouTube-каналі аналітик нагадав, що раніше багато хто був упевнений, що Європа є цілком і повністю залежною від США у питаннях забезпечення власної безпеки, тому рухатиметься у фарватері Вашингтона.

Але останні події свідчать, що це не так. Більше того, Старий континент нарешті взявся за ідею своєї стратегічної автономії, і зараз у ЄС триває боротьба за те, хто очолить континент у цьому процесі.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За словами Мусієнка, про це свідчать і останні заяви Макрона, і розмови лідерів країни про створення Антанти 2.0, до якої входитиме і Україна.

“Тепер включається і Боррель від Європейського Союзу фактично, він говорить про те, що, ну так, ця ідея важлива, ми повинні про неї пам’ятати”, – зазначив експерт.