Мігранти та етнічні меншини в Росії опинилися під гнітом репресій після теракту в Москві, який забрав життя 143 людей.

Влада посилила тиск на мігрантів, проводячи рейди в гуртожитках та на вулицях, затримуючи людей та депортуючи їх з країни, пише Politico.

Етнічні меншини також відчувають на собі цю жорстоку кампанію. Їх переслідують, їм погрожують, і деякі з них навіть змушені залишати Росію.

Путін дистанціювався від цієї дискусії, щоб зберегти імідж поміркованого президента, який представляє всі 195 етнічних груп Росії.

Генпрокурор Краснов бездоказово заявив про зростання злочинності серед мігрантів, хоча дані МВС Росії спростовують цю інформацію.

Наслідки цієї кампанії жахливі. Зростають ксенофобські настрої, люди неслов’янської зовнішності зазнають нападів та переслідувань, а страх та тривога охоплюють неслов’янські спільноти.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Експерти стурбовані тим, що така політика може призвести до міграції людей з Росії, що ще більше посилить цю проблему.

Міжнародна спільнота повинна звернути увагу на цю жахливу ситуацію та вжити заходів для захисту прав мігрантів та етнічних меншин в Росії.