У Владивостоці (РФ) 7 квітня горіло російське судно “Катерина Велика”. Воно є єдиним у світі судном постачання льодового класу.

РосЗМІ стверджують, що пожежа не була великою – 50 квадратних метрів. Водночас повідомляється про одного загиблого й трьох постраждалих.

Займання виникло під час перебування “Катерини Великої” на техобслуговуванні в Центрі судноремонту “Дальзавод”.

Управління МНС РФ по Приморському краю заявило, що внаслідок пожежі пошкоджено технологічне приміщення на площі близько 50 кв. м. Причина НП поки невідома.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

У Росії “Катерину Велику” називають “першим у РФ і світі” багатофункціональним судном постачання посиленого льодового класу Icebreaker 7. Корабель, який може доставляти вантажі в арктичних широтах, зійшов із верфі “Звєзда” в місті Великий Камінь (Приморський край РФ) у грудні 2020 року. Судно є головним у серії з чотирьох подібних суден, збудованих для “Роснефти”.

“Катерина Велика” завдовжки 106 метрів, завширшки – 22 метри. Може долати лід завтовшки 1,5 метра. Основне завдання – перевезення вантажів від морських бурових установок і видобувних платформ, криголамні операції.