8 квітня 2024 року відбудеться повне сонячне затемнення, яке дослідники з NASA вивчатимуть з борту реактивних літаків WB-57. Це дасть їм можливість отримати цінні дані про корону Сонця та іоносферу Землі.

Два дослідницькі колективи зосередяться на вивченні корони – зовнішньої атмосфери Сонця. Їхніми інструментами стануть телескопи та спектрометри, які допоможуть їм дослідити структуру та температуру корони.

Третя команда дослідить іоносферу – верхній електрично заряджений шар атмосфери Землі. Їхні спостереження допоможуть їм зрозуміти, як сонячне затемнення впливає на іоносферу, а також на радіозв’язок та GPS.

Переваги використання літаків:

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Висота: Літаки WB-57 піднімуться на висоту понад 15 000 метрів, що дозволить їм досліджувати затемнення без перешкод з боку хмар.

Швидкість: Швидкість WB-57 становить 740 кілометрів на годину, що дає їм можливість перебувати в тіні Місяця довше, ніж людям на Землі (до 6 хвилин і 22 секунд).