Washington Post дізнався про план експрезидента США Дональда Трампа щодо припинення війни в Україні.

Ексглава Білого дому у приватних розмовах висловив думку, що на Україну можна тиснути, тоді вона відмовиться від певних своїх територій. Зокрема це стане “поштовхом” до передаванні РФ окупованих Криму та Донбасу.

Експерти із зовнішньої політики пояснили, що така ідея Трампа підтримає загарбницьку політику російського диктатора владіміра путіна. Відповідно, стане прикладом для інших країн у тому, що силою можна порушити міжнародно визнані кордони.

Трамп хоче повернути собі владу і часто вихваляється тим, що міг мирним шляхом завершити війну в Україні, а угоду між країни підписати за 24 години, якщо він стане наступним президентом США. Але він відмовлявся публічно уточнити, як саме це можливо зробити і на яких умовах.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За словами Трампа, росія та Україна хочуть “зберегти обличчя”, але при цьому обидві країни хочуть знайти вихід із ситуації, яка склалася. Він переконаних, що люди на певних українських територіях погодилися б бути частиною РФ.

Окремі прихильники закликають його втриматися від таких дій, щоб путін заплатив ціну і не виграв з цієї ситуації.