Еколог Вадим Манюк пояснив причини повернення води в Каховське водосховище на Херсонщині після підриву окупантами ГЕС у червні 2023 року.

За його словами, нині спостерігається спад рівня води, яка накопичилася у верхів’ях Дніпра під час зими, що призводить до розливу води по річищу Дніпра та наповнення раніше осушених ділянок водосховища.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Манюк відзначив, що зростання рівня води, зокрема у тих місцях, які раніше відомі як лимани, є позитивним явищем, яке сприятиме відродженню екосистем. Це нормальний процес для природи, оскільки такі території завжди були природними резервуарами води. Важливо, щоб цей режим наслідувався, оскільки різкі зміни можуть призвести до деградації екосистем.

Еколог також додав, що випуск води у таких обсягах, які зараз спостерігаються, є результатом управління гідровузлами електростанції та позитивно вплине на відтворення різноманітних екосистем. Він закликав до імітації природного режиму води, що був звичайним для регіону, щоб забезпечити стабільність і розквіт екологічних систем.