За час повномасштабного вторгнення російська армія зруйнувала практично всю комунальну і приватну енергетичну інфраструктуру Харкова.

Про це повідомив міський голова Ігор Терехов в інтерв’ю LIGA.net.

За його словами, щодня з’являються нові руйнування. Також ворог нищить житлові будинки. Приміром, на Північній Салтівці практично немає жодного вцілілого багатоповерхового будинку.

“Я не знаю, який план у ворога. Вже зруйновано практично всю критичну енергетичну інфраструктуру, приватну також розбито”, — каже Терехов.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Мер зауважує, що ситуація для енергетичної галузі в місті дуже важка. Зокрема, під час ракетної атаки 22 березня РФ зруйнувала всі трансформаторні підстанції, пошкодила ТЕЦ. У місті був блекаут. Наразі в Харкові діють погодинні графіки відключення світла.

“Однак ніхто не опускає руки. У нас цілодобово працюють пункти незламності. За два дні останнього блекауту після обстрілів туди прийшли 28 тисяч харків’ян. У школах безкоштовно годують людей. За рік видали 10 мільйонів порцій їжі. Ми переживали і складніші часи — переживемо й ці”, — наголосив Терехов.