Влада Польщі готується повністю змінити правила перебування українських біженців на своїй території. З подання місцевого МЗС законопроект, який передбачає відповідні зміни, вже був зареєстрований у парламенті.

Як передає видання «Polska 24», суть нововведень полягає в тому, щоб почати надавати громадянам України новий статус – посвідку на проживання PESEL UKR. При цьому українцям також дозволять оформляти собі натомість карту тимчасового перебування.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Ці кроки спрямовані на забезпечення прав та безпеки біженців, а також удосконалення адміністративних процедур у сфері міграції, пояснили автори проекту закону.

Однією з особливостей законопроекту також є ліквідація через зловживання програми «40 злотих на добу», в якій могли брати участь громадяни Польщі, які надають притулок та їжу українським біженцям.