Український парламент ухвалив законопроєкт ще у травні 2023 року, який передбачав зниження граничного віку для перебування громадян на військовому обліку призовників. Сьогодні, 2 квітня, президент України Володимир Зеленський підписав даний закон.

Згідно з новим законом, громадяни чоловічої статі, які досягли 18 років та не досягли 25-річного віку, стають придатними для призову на строкову військову службу, якщо мають відповідний стан здоров’я.

Однак, варто відзначити, що під час дії воєнного стану буде проведений медогляд призовників, які досягли 25 років. Таким чином, навіть якщо громадяни не мали досвіду військової служби, їх можна буде мобілізувати до Збройних Сил України.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

До цього часу, чоловіки, які не мали військового досвіду та досягли 27 років, не вважались військовозобов’язаними. Однак, новий закон надає можливість мобілізувати громадян до 25 років, якщо виникне потреба в укріпленні військових сил країни.

Зауважимо, що ця ініціатива стала відповіддю на потребу посилення обороноздатності країни в умовах наростальних загроз і викликів на сході України. Нові законодавчі зміни дозволять забезпечити національну безпеку та готовність до дій в разі потенційної агресії.