Заочно засуджений в Україні до 15 років ув’язнення колишній міністр освіти Дмитро Табачник на Росії отримав медаль за участь у так званій “СВО”.

За даними Телеграм-каналу “Досье Шпиона”, медаль зраднику вручив головнокомандувач Сухопутними військами РФ генерал армії Олег Салюков.

“Табачник “бере участь у СВО” або зі свого будинку в передмісті Москви, або з Ізраїлю, громадянство якого має”, — прокоментували нагородження автори каналу.

Нагадаємо, в Україні суд заочно засудив ексміністра Дмитра Табачника до 15 років позбавлення волі у справі про держзраду. 

Вінницький міський суд заочно призначив колишньому міністру освіти та науки України Дмитру Табачнику 15 років позбавлення волі у справі про державну зраду (ч. 2 ст. 111 КК).  

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Крім позбавлення волі, суд своїм рішенням конфіскував усе майно ексчиновника і заборонив йому протягом 15 років обіймати державні посади.

Також суд призначив 12 років позбавлення волі та конфіскацію майна підсобнику Табачника, ексглаві Державної реєстраційної служби Дмитру Вороні. Його визнали винним у пособництві державі-агресору (ч.1 ст. 111 КК).